Integritetsskydd

GlaxoSmithKline (GSK) är anslutet till branschföreningen LIF:s Integritetsskyddsprogram (www.ls.se).

Integritetsskyddet omfattar bland annat den behandling av personuppgifter som förekommer i samband med besök på denna hemsida. Följande integritetsskyddsregler gäller och de har upprättats för att du skall erhålla klarhet gällande den informationsinsamling som förekommer och hur uppgifterna används.

Hur webbinformationen används

GSK arbetar enligt PUL (Personuppgiftslagen). GSK behandlar dina personuppgifter på ett sådant sätt att de skyddas när du besöker våra webbsidor. GSK samlar endast in personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer, e-postadress etc. när du själv väljer att ge dessa uppgifter till oss. GSK och/eller våra samarbetspartners kommer endast att använda dessa uppgifter för att utföra de tjänster du begärt. GSK kommer inte att överföra dina personuppgifter till tredje person.

GSK samlar även in information där den enskilde individen inte kan identifieras. Det rör sig om information om antal besök på vår webbplats, antal besök på varje sida på webbplatsen samt våra besökares Internetleverantörers domännamn. Denna information hanteras endast i grupp och det är därmed inte möjligt att identifiera enskilda besökare. Informationen används i statistiskt syfte, och för att förbättra webbplatsen utifrån våra besökares behov.

En IP-adress är en nummerserie som automatiskt tilldelas din dator när du kopplar upp dig mot Internet. Webbservrar identifierar din dator via IP-adressen under den tid du är online. GSK kan samla IP-adresser för att få information om hur våra sidor används. I normala fall länkas inte personlig information till IP-adressen, vilket innebär att användaren förblir anonym. GSK kan dock använda informationen till att identifiera användaren om det bedöms nödvändigt för att skydda vår verksamhet, vår webbplats eller andra användare.

En del av GSK:s webbsidor använder en teknologi som kallas "cookies". En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. I alla fall där cookies används samlar inte cookien in några personuppgifter annat än när du specifikt ger tillstånd till det. Webbläsare kan ställas in så att användaren automatiskt nekar cookies eller informeras i de fall en webbsida innehåller cookies.

GSK tillhandahåller som en service länkar till andra webbsidor där vi tror att du kan finna intressant information. Denna sekretesspolicy innefattar inte andra webbsidor. Vi tar inget ansvar för innehållet på dessa sidor.

Via formulär på denna webbsida har du möjlighet att ställa frågor till läkare och till företaget, beställa information, prenumeration och i vissa fall produktprover. Vi ber dig i dessa fall fylla i sådan information som erfordras för fortsatta kontakter med anledning av beställningar, t.ex. namn, adress, särskilda behörighetskoder för förskrivare av läkemedel, e-postadress, med flera uppgifter. Vi använder personuppgifterna för att effektuera dina beställningar.

Användaren har möjlighet att via e-post prenumerera på nyheter från GSK. För att beställa denna tjänst måste användaren lämna sin e-postadress. Tjänsten avbeställs genom "Ta bort prenumeration".

Säkerhet

GlaxoSmithKline har vidtagit tekniska åtgärder för att säkerställa att uppgifterna skyddas mot förstöring genom olyckshändelse, samt mot ändring, otillåten spridning av eller otillåten tillgång till uppgifterna, liksom mot varje annat slag av otillåten behandling.

GSK använder sig av krypterad överföring (VeriSign, SSL) på vissa delar av hemsidan (GSK Support, Fråga Läkaren) för en säkrare trafik mellan användaren och GSK. GSK använder sig också av en brandvägg för att minska risken för intrång i databasen.

Rätta uppgifter

Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter eller ändra uppgifter som du tidigare lämnat eller tacka nej till fortsatt information eller fortsatta kontakter.

Du kan när som helst meddela att du inte önskar fortsatt information från GlaxoSmithKline. Dina personuppgifter kommer i sådant fall att spärras för användning.

Du kan också meddela att du helt önskar avstå från våra webbtjänster (GSK Support, prenumerationstjänsten). Dina personuppgifter kommer i sådant fall att raderas ur databasen så snart det är möjligt med hänsyn till eventuella åtaganden GlaxoSmithKline kan ha mot dig på grund av tidigare beställningar.

Kontakta GlaxoSmithKline

Webbansvarig Niclas Holmberg
Kontakt niclas.i.holmberg(at)gsk.com

Ändringar gällande denna GSK Internetpolicy kommer att tillkännages på denna sida. För att du alltid ska vara uppdaterad på hur policyn ser ut, råder vi dig att med jämna mellanrum granska policyn.

Senast uppdaterad 2013-10-10





Uppdaterad 10 october 2013