Om GlaxoSmithKline

Vi står inför en stor utmaning: Ökad livskvalitet för världens befolkning genom att göra det möjligt för dem att vara mera aktiva, må bättre och leva längre. Den utmaningen ger oss en anledning att utveckla nya, innovativa mediciner och produkter som hjälper miljontals människor jorden runt. Faktum är att vi anser oss vara det enda läkemedelsföretaget i världen som forskar inom mediciner och vacciner för WHO:s tre prioriterade sjukdomar - HIV/AIDS, tuberkulos och malaria. Och vi är väldigt stolta över att ha utvecklat några av de ledande läkemedlen inom dessa områden.

Vårt huvudkontor finns i Storbritannien och en stor del av vår verksamhet i USA. Vi är ett av de ledande företagen inom läkemedelsindustrin med ungefär sju procent av världsmarknaden.

Men att vara ledande medför också ansvar. Det betyder att vi bryr oss om dem som berörs av vår verksamhet. Det betyder också att vi måste hjälpa de utvecklingsländer där sjukdomar påverkar miljontals människor och där bristen på livsnödvändiga mediciner och vacciner är ett stort problem. Vi står fast i vårt beslut att bidra med billiga läkemedel där de behövs allra mest.

Vi är ett företag med en solid bakgrund inom forskning. Varje timme spenderar vi omkring 4,5 miljoner kronor på att forska fram nya mediciner. Några av våra huvudområden är astma/KOL, virussjukdomar, infektionssjukdomar och centrala nervsystemets sjukdomar. Vi är också stora inom vacciner och utvecklar nya behandlingar mot cancer.

Vår historia

Upptäck vår spännande bakgrund

Uppdaterad 22 december 2011